SM i klassisk bänkpress 2012

GKK:are åkte upp på olika vis. Jenny tog sig hit på egen hand, likaså gjorde Sofia. Lejon, Kalle, Oskar & Henke var på plats redan på lördagen och laddade med ett parti Yatzy. Matte plockade med sig Micke & Carro arla morgon på söndag med bil till världsmetropolen Nässjö.

Uppvärmningen såg fin ut för Sofia som gjorde ett sista lyft på 50. Gick in på 55 som var ett fint lyft, utmanande men under kontroll. Höjning till 57,5 som även det blev ett utmärkt lyft, om än något tyngre. Sista lyftet blev 60 som tidigare på träning inte har varit några problem blev tyvärr för tung den här gången. Det här räckte till ett brons i klass -52!

Jenny körde sin värmning själv och gick in på 45 som gick lätt. Andra på 50 fick hon med 2-1, sedan tog dietandet före tävlingen ut sin rätt och hon fick inte med sig sitt sista lyft på 55 kg. Även det fick vi en medajplats, silver -57! Ett bra resultat för våra tjejer som just gjort sin fösta tävling på SM-nivå.

Över till herrarna, där vi har två stycken i -83: Kalle och Lejon. Kalle vägde under något i sin klass och hade tidigare haft förkylningskänningar. Mitt under lyftet fick Kalle kramp i ländryggen och bommade sin ingång på 145. Lejon gjorde 152 på sitt första lyft, oproblematiskt. En nyknådad Kalle gick om igen på 145 och den här gången fick han med sig vikten. Det syntes på Kalle som lös upp helt efter lyftet. I nästföljande lyft hade desvärre ingen av dem turen med sig. Lejon fick upp efterföljande lyft med en något ostadig stjärt, för Kalles del var det helt enkelt för tungt, och de fick bägge nöja sig med ingångarna.

De tävlande fick alltså med sig något mindre än deras bästa på träning, men trots det kammade alla lyftare hem medaljer. Vi kan konstatera att Göteborg Kraftsportklubbs bänkpressare håller en hög nivå, och vi ser fram emot fortsatta framgångar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *