Serieomgång 2 på Slottskogsvallen 2011

Den 7 maj 2011 var det dags för serieomgång på Slottskogsvallen i Göteborg där GKK hör hemma.

För GKKs räkning var det hela 4 bänkpressare(Henrik Svedberg, Karl-Erik Malmberg, Magnus Carlsson och Håkan Ask) och 7 styrkelyftare (Oskar Dahl, Jimmy Karlsson, Daniel Sjöberg, Jens Exman, Anton Kinnander, Erik Flodihn och Christian Sture) som ställde upp.

* Den Gotlandsbosatte Henrik hade begett sig till Göteborg för att försöka ordna ett kval till klassiskt riksmästerskap i bänkpress. Med den godkända serien 120-130(och bom på 132.5) i viktklass 74 så var kvalet säkrat. Bommen på sista lyftet sved bergis inte.

* Karl-Erik ”Karlos” Malmberg var även han på jakt efter att åka till klassiskt riksmästerskap i Lund. Tack vare blixtsnabba reflexer fick han dessvärre bara ingångsvikten 140 kg (145 och 150 blev underkända) vilket lyckligtvis räckte till ett kval även för Karlos som efter allt hårt slit osade som en karl.

* Magnus ”59:an” Carlsson är sen en kort tid tillbaka dedikerad bänkpressare och tävlar ingalunda klassiskt. Magnus fick även han bara ingångsvikten, vilken var 165 kg. Han har potential till ännu bättre vikter och känner nog ingen större press inför att prestera bättre nästa tävling.

* Håkan Ask var även han sugen på ett kval till klassiskt riksmästerskap i bänkpress och säkrade det med en ingångsvikt på 165 kg. Not bad if you ask me.

Bra presterat av bänkpressarna med många mästerskapskval.

Över till styrkelyftarna som också är viktiga.

* Oskar Dahl gjorde den godkända serien 285-182.5-255 i viktklass 105. Marklyftet var inte riktigt lika markvärdigt som det kan vara för Oskar, men den fina serien kommer ge laget över 430 wilkspoäng.

* Jimmy Karlsson tävlar klassiskt och hade en godkänd serie på 205-150-262.5 i viktklass 93 vilket med råge räcker för ett kval till SM i klassiskt styrkelyft i Lund.Till laget kommer han bidra med över 390 wilkspoäng. Bra? Jag är böjd att hålla med.

* Den unge Daniel Sjöberg tävlade idag klassiskt i viktklass 83 med en godkänd serie på 200-120-230 vilket räckte för en biljett till SM i Lund och runt 375 wilkspoäng till laget. Det verkar som att fler unga lyftare borde flytta in i den där Werners borg.

* Jens Ekman gjorde klassisk tävlingsdebut och gjorde en serie på 150-85-190 i viktklass 83 (värt att notera var att han bara vägde över viktklass 74 med 3 hekto). En stabil debut, snart kanske han blir medlem i X-men.

* Även Anton Kinnander gjorde klassisk tävlingsdebut med serien 170-110-220 i viktklass 105. Anton trotsade den nyliga sjukdomen och lyckades ändå med en fin tävlingsdebut. Han lade helt klart an en bra ton inför nästa tävling.

* Den gamle trotjänaren Erik Flodihn tävlade i viktklass 93 och presterade 245-160-230vilket kommer ge omkring 400 wilkspoäng till laget. Erik kan egentligen lyfta mer men allt klaffade inte idag, vi får hoppas att han är förstångdig och har kroppsvikten där den ska vara före tävlingsdagen nästa gång.

* En viktig comeback gjordes av Christian Sture som i viktklass 120+ presterade serien 300-250-280 och över 470 wilkspoäng till laget och ett kval till SM i styrkelyft. Christian klarar i vanliga fall signifikant mer i knäböj, men idag stämde inte allt som behöver stämma för det. Nästa gång lär det dock bli bättre, speciellt eftersom han börjar bli till låren.

Sammantaget kommer laget få ihop över 2065 wilkspoäng vilket dels är bättre än förra tävlingen och dels har potential att få laget att knipa förstaplatsen i allsvenskan och bana vägen för en återvändo till elitserien nästa år vilket givetvis känns upplyftande.

Tack till domare, klovare, städare, kaffe- och kakbjudare, publik och annan kompetent och viktig personal som möjliggör tävlingarna. Tack även till Jonas Westerdahl från FKSK som bjöd både på sig själv och sin senaste måltid under sitt sista marklyft!

Närmast väntar serieomgång 3 efter sommaren då vi hoppas på ännu finare vikter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *