DM i styrkelyft på Slottskogsvallen (2010)

DM i styrkelyft ägde för GKK:arna nyligen rum på hemmaplan på Slottskogsvallen i Göteborg. Fem tappra själar kämpade in i det sista med skälvande muskler, ömmande smalben, upprivna handflator och sönderskrikna stämband för att (förutom sig själva) ge laget ett bra resultat i serietävlingarna.

Oskar Dahl var den som drog in flest poäng till laget, 420p med serien 260-187,5-252,5 vilket även innebar tävlingspers i bänkpress för Oskar. Därefter kom den gamle vapendragaren Magnus ”59:an” Carlsson till hjälp som med serien 220-150-252,5 drog in respektabla 410p till laget. Sniffandes Magnus i hälarna var Jimmy Karlsson med 409p och serien 215-150-270. Värt att anmärka på här är att Jimmy var utrustad endast med bälte som hjälpmedel.

Erik Flodihn gjorde en efterlängtad comeback på flaket, denna gång 10kg lättare i kroppen. En serie på 235-155-225 inbringade 393 välbehövda poäng till laget vilket även var poängrekord för Erik. Han dreglar nu likt en rabiessmittad hyena efter den åtråvärda manlighetsgränsen på 400p vilket inte bör vara några problem inför nästa tävling med lite hårt slit på gymet.

Sist ut var Kalle Mattson som gjorde sin andra styrkelyftstävling och även gjorde debut som lagmedlem i elitserien. Kalle presterade serien 160-97,5-190 vilket räckte för att denna gång spräcka 300p-gränsen och ge ett tävlingspers i sammanlagd vikt på stabila 25kg. Med ett sådant efternamn är framtidsutsikterna goda!

Trots en stabil insats av alla inblandade så räckte resultatet i de fyra serieomgångarna tyvärr inte till för att få GKK att hålla sig kvar i elitserien i år. Äldre förmågor har på senare tid av olika skäl slutat eller haft uppehåll med tävlandet vilket har medfört att nyförvärven i klubben har fått kämpa i motvind för att försvara gamla resultat. GKK placerar sig därför nästa år i allsvenskan men ser med glädje fram emot att för egen maskin ta laget tillbaka till där det hör hemma, i elitserien.

Klubben vill givetvis tacka domarna men också övriga inblandade för arrangemanget av tävlingen och all hjälp med saker som klovning, passning, coachning, städning, bullförsäljning med mera. Utan de osjälviska själar som outtröttligt ställer upp för den här lilla sporten hade det inte varit möjligt att genomföra några tävlingar. GKK blickar nu med svällande muskler och håriga bringor in mot framtidens horisont där serieomgång 1 hägrar.

En del lyft från tävlingen filmades och finns att beskåda i klubbens YouTube-kanal:http://www.youtube.com/user/GoteborgsKK

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *