Nyheter

GKKare i Distansmästerskapen

Ikväll på #distansmästerskapen kan vi se den första av klubbens två deltagare, vår starka representant från andra sidan klotet, fantastiska Isabella von Weissenberg! Missa inte sändningen från Tyngre på Youtube klockan 20:00.

Näst ut är Calle Öberg den 10/5 i viktklass -74!

Uppdaterad Information Covid-19

Folkhälsomyndigheten gick igår gått ut med något striktare riktlinjer med anledning av pågående epidemi (information från Folkhälsomyndigheten). Vi uppmanar därför samtliga medlemmar att inrätta sig efter följande:

  • Viktigast! Stanna hemma om du har luftvägssymtom eller känner dig på annat sätt sjuk.
  • Följ våra hygienrutiner: Tvätta händer innan och efter träning, torka av utrustning efter dig med spray och handduk som finns i lokalen.
  • Har du möjlighet, träna gärna på tider då gymmet i vanliga fall är tomt eller besökarmängden är låg, exempelvis dagtid på vardagar, tidig morgon, eller sen kväll.
  • Bor du nära ett annat Friskis, överväg huruvida du inte kan genomföra ditt pass där istället. Undvik gärna resor i kollektivtrafik om möjligt.
  • Försök att hålla avstånd mellan varandra på gymmet. Ta inte i hand, kramas, eller dylikt.
  • Tyvärr kan vi inte tillåta varken gästträning eller prova-på-träning just nu, utan träning i lokalen enbart för aktiva medlemmar.

Vi förhåller oss till de rekommendationer som kommer från Folkhälsomyndigheten samt Friskis. Håll gärna ett öga på uppdateringar från framförallt dessa två, då läget kan ändra sig.

Uppmanar också alla att tänka på att bara för något är tillåtet, är det inte alltid lämpligt. Använd sunt förnuft. Är du orolig, stanna gärna hemma. Ansvaret ligger till stort på dig som individ.

Undrar ni något om epidemin, exempelvis om ni tillhör en riskgrupp, hur du skiljer covid19 från pollenallergi mm, så läs på Folhälsomyndighetens FAQ. Den uppdateras dagligen och ger korta, välgrundade, och för det mesta lättförståeliga svar.

Med anledning av corona-epedemin

Styrelsen har beslutat att under krisen inte tillåta gästträning, för att på så sätt minska smittorisken och hålla nere antalet medlemmar som samtidigt vistas i vår lokal. Är du nyfiken och vill prova på hos oss är du fortsatt välkommen, men vi trycker extra på att det är ett krav att först föra dialog med oss via mail innan besöket.

I övrigt så uppmanar vi till att vara extra noggranna med hygienen!
• Tvätta händerna med tvål och varmt vatten. Varje finger, handrygg, under naglarna, och även handlederna.
• Stanna hemma om du har luftvägssymtom, feber, snuva eller känner dig på annat sätt sjuk.
• Hosta och nys i armvecket.
• Undvik att ta dig i ansiktet med händerna.
• Torka av utrustningen med de handdukar och spray som nu finns i lokalen.

Information från förbundet:

Svenska Styrkelyftförbundet har beslutat att samtliga aktiviteter i Svenska Styrkelyftförbundets regi, såsom tävlingar (nationella samt internationella), läger, möten och andra samlingar fram till 2020-05-31 ställs in. Detta innebär att inga läger, domar- och/eller coachsamlingar sker under denna period.

Det innebär också att SM i klassisk styrkelyft i Umeå 26-29 mars ställs in tillsammans med serieomgång två 2-19 april samt landsdelsmästerskapen 24 april till tredje maj. Inga landslag eller svenska representanter anmäls eller skickas till VM i klassisk och utrustad styrkelyft i för Masters Sydafrika i april/maj, EM i utrustad styrkelyft för ungdom, junior och Open i Danmark i maj samt VM i utrustad och klassisk bänkpress i Tjeckien också det i maj. Förbundets årsmöte skjuts på framtiden.

Vi följer naturligtvis utvecklingen och tar nödvändiga beslut beroende på var situationen tar vägen. Besked om verksamheten från juni och framåt kommer under maj månad. Frågor kring detta besvaras via mail eller telefon: kansli@styrkelyft.se eller 010-450 71 70

Brons på veteran-EM

Tisdagen 10 mars klockan 16:00 tävlade vår Viktoria Tausson på veteran-EM. Stort grattis till en fantastiskt bra tävling och en grym internationell debut. Serien blev 150 – 80 – 170, en total på hela 400 kg! Det gav både ett välförtjänt brons i böjen och i totalen. Vi är oerhört stolta över dig!