Uppdaterad Information Covid-19

Publicerat

Folkhälsomyndigheten gick igår gått ut med något striktare riktlinjer med anledning av pågående epidemi (information från Folkhälsomyndigheten). Vi uppmanar därför samtliga medlemmar att inrätta sig efter följande:

  • Viktigast! Stanna hemma om du har luftvägssymtom eller känner dig på annat sätt sjuk.
  • Följ våra hygienrutiner: Tvätta händer innan och efter träning, torka av utrustning efter dig med spray och handduk som finns i lokalen.
  • Har du möjlighet, träna gärna på tider då gymmet i vanliga fall är tomt eller besökarmängden är låg, exempelvis dagtid på vardagar, tidig morgon, eller sen kväll.
  • Bor du nära ett annat Friskis, överväg huruvida du inte kan genomföra ditt pass där istället. Undvik gärna resor i kollektivtrafik om möjligt.
  • Försök att hålla avstånd mellan varandra på gymmet. Ta inte i hand, kramas, eller dylikt.
  • Tyvärr kan vi inte tillåta varken gästträning eller prova-på-träning just nu, utan träning i lokalen enbart för aktiva medlemmar.

Vi förhåller oss till de rekommendationer som kommer från Folkhälsomyndigheten samt Friskis. Håll gärna ett öga på uppdateringar från framförallt dessa två, då läget kan ändra sig.

Uppmanar också alla att tänka på att bara för något är tillåtet, är det inte alltid lämpligt. Använd sunt förnuft. Är du orolig, stanna gärna hemma. Ansvaret ligger till stort på dig som individ.

Undrar ni något om epidemin, exempelvis om ni tillhör en riskgrupp, hur du skiljer covid19 från pollenallergi mm, så läs på Folhälsomyndighetens FAQ. Den uppdateras dagligen och ger korta, välgrundade, och för det mesta lättförståeliga svar.