SM klassisk Styrkelyft/Bänkpress Borås

sm veckan borås

Nu är det dags för en av årets höjdpunkter. SM veckan och SM i klassisk styrkelyft/Bänkpress i Borås
Plats: Almåshallen, Borås

Måndag.
För uti klass -63 är två av våra kvinnliga lyftare som båda gör SM debut.
Isabell Karlsson som via en krigar insats kvalade på serie 1 går in i tävlingen med en total på 345 kg och har potential att öka sin total efter en bra träningsperiod.
Ellen Staveborg kvalade också på serie 1 och detta va även Ellens första tävling och hennes utveckling efter att ha lyft 350 kg i totalen chans att också hon öka denna tävling.
Starttid för Isabell och Ellen är 12.00

Tisdag.
Jenny Bodin -72 går in i tävlingen i toppform efter att ha blivit drillad av Mascot under våren och har med sin andra plats för Götalandsmästerskapen visat att det finns många kg kvar att hämta. Jenny har som bäst lyft totalt 382,5 kg och med rätt viktval kommer vi se en ökning.
Tyvärr så fick våran andra tjej i viktklassen Carro Sandberg kasta in handduken denna gång men kommer komma igen till framtida mästerskap.
Tävlingsstart kl 13.45

Onsdag.
I den stenhårda -83 går Ino Blomqvist in på sitt tredje SM. Ino som har ett bästa resultat på 650 kg tävlat rätt så mycket under senaste tiden men aldrig gått 100% och vi vet att det kan finnas mycket i tanken här om allt stämmer i hans lyftning.
Tävlingsstart kl 12.00

Torsdag.
-105 klassen är en av dom hårdaste klasserna som har vi har sätt på ett SM. Alla 4 som innehaver svensk rekord kommer till start.
Våran Filip Lindström som är regerande mästare har med en fjärde plats på EM börjar tränat för Patrik Andersson under våren. Filip lyfte 795 kg på EM med mycket kvar i tanken och hans träning har flutit på bra.
Ska ni se en styrkelyfts tävling för första gången så rekommenderar jag er att åka till Borås på torsdag. Tävlingsstart kl 12.00

Fredag.
På fredagen är det bänkpressarna som intar arenan.
Sandra Jakobsson hittar vi i viktklass -84 som har en tredjeplats att försvara från förra året går in med nytt självförtroende och har sätt säkrare ut än någonsin senaste veckorna.
Sandra tävlar kl 14.00

Alla tävlingar kommer att gå att streamas så kan ni inte komma till Borås så finns möjligheten att se allt här

Vi kommer också att uppdatera så mycket vi hinner på våran Facebook sida och våran Instagram

// Fredrik