Serieomgång 1

Lite i skuggan av Bella och Filips bravader i Thisted så hann vi faktiskt med att arrangera en serietävling också. Den 4 mars ägde årets första serieomgång i klassisk bänkpress och styrkelyft rum. 23 lyftare inledde årets tävlingssäsong denna lördag och sex av dem gjorde tävlingsdebut.

Klassisk bänkpress
Bänkpressarna inledde på morgonen. Kollegorna i -84, Sandra S och Sandra J, följdes åt via
87,5 kg följt av 92,5 kg. Sandra S valde att gå på 95 kg i tredje vilket stänktes upp. Sandra J satsade hårt och begärde 97,5 kg men orken fanns inte riktigt denna dag. Formtoppad så kommer det och mer därtill!
Juniorerna Johan L (-93) och Henric R (-83) gjorde båda tävlingsdebut, och vilka fina debuter sedan! Både fick idel vita flaggor och tre godkända lyft var. Johan tog 127,5 kg i tredje, och Henric 142,5 kg.
Rutinerade Oskar D (-93) visade klass och fick med sig 150 kg i sitt andra lyft.
Christopher Robin (-120) hade oflyt och fick tyvärr inte med sig något godkänt lyft.

Klassisk styrkelyft
Efter detta var det dags för styrkelyftarna. 13 GKK-lyftare och 4 gäster från Fysiken AK.
I -63 fanns Emilia Z och Ellen S som både gjorde debut på flaket, samt även Isabelle K.
Både Emilia och Ellen gjorde mycket bra ifrån sig och lämnade flaket med 8 godkända lyft, gemensamt var att orken saknades till sista marken. Isabelle fick en mäktig avslutning när hon slet upp 160 kg i sitt andra marklyft och säkrade därmed en plats på SM.
Caroline S (-72) upprepade denna bedrift när hon med en grym sista mark på 165 kg säkrade sin SM-biljett.
Cecilia T (-84) gjorde en stabil tävling och lämnade nog ett par kg på flaket. De kommer på serietvåan!

I herrarnas klass -74 mönstrade vi rutinerade Magnus ”59:an”, Martin K, Tian-Fu samt debutanten och junioren Albin B. Magnus gjorde en sedvanligt stabil insats. Martin K slet upp 202,5 kg i sin andra mark och nådde därmed precis 500 kg i totalen. Albin gjorde en mycket fin tävlingsdebut och fixade lätt en plats på Junior-SM. Tian-Fu ansattes hårt av domarna i bänken och fick tyvärr inte med sig något godkänt lyft därifrån.
I klass -83 så gjorde Karl-Erik M efterlängtad comeback som styrkelyftare för att skaffa välbehövliga poäng till andralaget. Där fanns också den oefterhärmlige Ino som kom såg och segrade. En pliktskyldig böj på 200 kg, en mycket fin bänkpress på 157,5 kg, samt en mäktig andramark på 275 kg, innebar såväl SM-kval samt ett nytt distriktsrekord i marklyft.
I -105 fanns Börje L som gjorde en jättefin andra tävling. 9 godkända lyft och en höjning av sin total med 27,5 kg sedan DM i november.
I -120 fanns den sista debutanten, Leo N. Leo som kämpade för att nå kvalgränsen till Junior-SM fick en motig dag på flaket. Några grunda böjar ställde till det och när sedan 265 kg i marken inte ville följa med så nåddes inte den åtråvärda kvalgränsen. Tufft för Leo, särskilt som där finns kapacitet för så mycket mer. Men det kommer fler tillfällen!

Ställning damernas Elitserie, KB, och GKKs lag.
DBPS1DBPS1-lag

Ställning herrarnas Elitserie, KB, och GKKs lag.
HBPS1 HBPS1-lag

Ställning herrarnas Elitserie, KSL, och GKKs förstalag.
HKSLs1 HKSLs1-lag

Ställning herrarnas division 4, KSL, och GKKs andralag.HKSLL2s1 HKSLL2s1-lag

Ställning damernas Elitserie, KSL, och GKKs lag.
DKSLs1-lag DKSLs1-lag1