Götalandsmästerskapen 2016

I helgen anordnades Götalandsmästerskapen uppe i Vedum och det bjöds på fantastisk lyftning från både våra herrar och damer. Tävlingen var uppdelad på två dagar, där herrarna var först ut på lördagen och damerna tävlade på söndagen.  Det var totalt ett hundratal deltagare, varav från vår sida deltog fem herrar och sex damer.

Lördagens herrar

Först ut på lördagen var Filip Lindström i -105 och CarlJohan Fridén i -120.

Filip bjöd som vanligt upp till dans för att utmana sig själv. Med en minst sagt imponerande mark lyfte han serie på 275-185-315 och sammanlagt 775 kg knep han en solklar förstaplats i klass -105 i både styrkelyft och bänkpress. Filip hade även två bra försök på 290 i knäböj  och det är bara en tidsfråga innan det sitter.

CarlJohan som gjorde sin första stora tävling för GKK visar att han utvecklas mer och mer. Med en serie på 230-195-282,5 och sammanlagt 707,5 kg knep han en tredjeplats  i styrkelyft och en övertygande förstaplats i bänkpress. Lär inte ta många månader innan CarlJohan spränger 200 gränsen i bänkpress!

Senare på lördagen gjorde Erik Norling Ekdahl sin andra tävling med serien 185-125-220 knep Erik en sjundeplats i klass -93.

Sedan har vi våra bänkpressare i -93: Karl-Erik Malmberg knep i sin fösta tävling i nya viktklassen en andraplats med finfina 175 kg. Oskar Dahl som gjorde en liten comeback på flaket knep med sina 145 kg en sjätteplats.

Söndagens damer

På söndagen var det våra fantastiska tjejer som bjöd upp till dans.

Först ut hade vi Angelica Falk i -57 som med serien 107,5-65-125 och sammanlagt 297,5 kg knep en hedrande andraplats  i sin andra tävling.
Lovisa Snygg i klass -63 knep en sjundeplats efter idel fina lyft rakt igenom tävlingen.

I klass -84 hade vi hela 4 stycken deltagare.

Rebecca Josefson gick på knock redan i knäböjen och var efter det rätt så ohotad att ta segern med serien 175-82,5-175 och sammanlagt 432,5 kg
På fjärdeplats hade vi Sandra Jakobsson som var så nära att knipa en tredjeplats, men greppet höll inte riktigt i sista marklyften. Sandras serie 132,5-90-140, sammanlagt 362,5 kg.
Johanna Jilsén kom på åttonde plats med serien 110-67,5-140, sammanlagt 317,5 kg, med ett riktigt kämparlyft i sin sista mark. Johanna kom även på andra plats i bänkpress.

Sist ut har vi Clara Fridén i bänkpress och det var med en riktig stänkare – Clara lyfte ett nytt inofficiellt svenskt rekord med 110 kg, där hon slog sitt tidigare på 108 kg. Till SM kommer det rekordet ryka lång väg och frågan om inte Clara har 115 kg i sig när det är dags för SM i Norrköping i sommar…

…och inte minst våra funktionärer

Vi vill också lyfta fram att vi skickade 3 st domare till Vedum. Tobias Nilsson, Johanna Jilsén och Sandra Smoler, där Johanna och Sandra gjorde sin debut som domare. De ingick dessutom i en av grupperna som Sveriges troligen första kvinnliga domarbesättning! Även sekretariatet fick god hjälp av Sandra Jakobsson och Johanna Jilsén som kunde assistera distriktet med att sköta tävlingssystemet på datorn.

Sammanfattningsvis

Stort tack till alla som åkte upp till Vedum för att hjälpa våra lyftare. Vi visar än en gång att vi är en förening där gemenskap är viktigt!

Filmer och bilder finns att se på instagram: @GoteborgKK alternativt #göteborgKK

Fullständiga resultatlistor hittar du på Styrkelyft Online: Götalands KSL och Götalands KBP.